Захворюваність на COVID-19 в Україні зросла

У липні в Україні зафіксували майже 12 000 випадків захворювання на коронавірус, тоді як у червні їх було лише 2 000, про що повідомив заступник міністра охорони здоров’я та головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін під час брифінгу, передає sud.ua.

Він зазначив, що в стаціонарах перебуває трохи більше 2 500 хворих, що свідчить про відносно невелике навантаження на госпіталізацію. Кузін також підкреслив, що збільшення захворюваності спостерігається і в інших країнах, таких як США та держави Євросоюзу.

Водночас, показники в Україні не свідчать про початок епідемічного сезону або необхідність запровадження окремих обмежувальних заходів на певних територіях.

Головний санітарний лікар наголосив, що для зниження ризиків коронавірусу необхідно вакцинуватися, а особам з групи ризику слід провести ревакцинацію.

Зазначимо, що Міністерство охорони здоров’я затвердило оновлені рекомендації щодо вакцинації проти коронавірусу. Так, схеми вакцинації для населення спрощуються – для більшості людей достатньо зробити одне щеплення проти СОVID-19. Для людей, які входять до групи ризику тяжкого перебігу COVID-19, передбачено введення більшої кількості доз – тобто ревакцинація через 6-12 місяців.

Також для лікарів та пацієнтів змінюється визначення етапів вакцинації:

Одне щеплення (або два щеплення для окремих груп) — це первинна вакцинація.

Всі наступні щеплення — ревакцинація проти COVID-19.

Ревакцинацію рекомендовано робити через 6-12 місяців не усім, а людям із груп ризику:

Потребу у ревакцинації визначає лікар — враховуючи затверджені МОЗ рекомендації.

Люди, які в попередні роки пройшли базовий курс щеплення (два або три щеплення, в залежності від вакцини) та зробили 4 або 5 за рахунком бустерне щеплення минулого року, — можуть і надалі безоплатно ревакцинуватись.

Нагадаємо, в Івано-Франківській області зафіксовано перший летальний випадок від нового субваріанту коронавірусу FLiRT. Від нього померла 80-річна жінка.

Раніше повідомлялося, як ВПО отримати безоплатну медичну допомогу.

Важно! Материал подготовлен на основании актуальных научных и медицинских исследований и носит исключительно информационный характер. Данная информация не может быть основанием для установки диагноза или лечения. Если у вас проблемы со здоровьем, для установки диагноза обязательно обратитесь к врачу.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости