Події у Курській області РФ: США дали Путіну пораду

Координатор зі стратегічних комунікацій у Раді нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі зазначив, що якщо диктатор РФ Володимир Путін не задоволений наступальною операцією ЗСУ в Курській області, він може просто вивести свої війська з України, передає sud.ua.

Він також прокоментував закиди російських посадовців щодо того, що вхід ЗСУ у Курську область нібито координує Захід. Такі заяви Кірбі назвав "путінською пропагандою" і підкреслив, що вони відображають слова диктатора, що мовляв "росія воює із заходом".

У Білому домі підкреслили, що Україна захищається від російської агресії на фоні операції в Курській області.

"Єдині, хто перебуває у стані війни в Україні – це самі росіяни. Це війна путіна проти України. І якщо йому щось не подобається, якщо його щось не задовольняє, є дуже просте рішення – хай він забирається під три чорти з України та припиняє війну", - сказав Кірбі на брифінгу.

Нагадаємо, Володимир Путін намагається показати себе компетентним щодо ситуації в Курській області і перекласти відповідальність за вторгнення ЗСУ на інших російських представників влади і військових.

Українська Курська кампанія є ключовим моментом у війні з Росією, що здатен змінити її траєкторію. Україна за тиждень взяла під контроль таку ж саму територію, як Росія, за оцінками Інституту вивчення війни, окупувала за весь 2024 рік.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости