Речник МЗС України: Україна не має наміру забирати території Курської області

Україна не зацікавлена в тому, щоб забирати території Курської області. Про це заявив речник Міністерства закордонних справ України Георгій Тихий на пресконференції. Він додав, що мета операції ЗСУ в Курській області – це збереження життів українців від російських ударів.

«Це Росія принесла війну в Україну, і цілком справедливо, що тепер ця війна повертається на територію Росії», - підкреслив Тихий.

Він зазначив, що з території Курської області на Сумську область було завдано понад 2000 ударів з початку літа.

«На жаль, Україна не може завдавати удари наявною далекобійною зброєю, щоб захиститися від цього терору, немає поки цих рішень, на яких ми наполягаємо, тому є потреба за допомогою Збройних Сил звільняти ці прикордонні території від російського військового контингенту, який завдає по Україні ударів», - заявив Тихий.

Він додав, що ЗСУ досягає відповідних цілей у Курській області і продовжуватиме діяти, як необхідно для безпеки та захисту України.

Речник МЗС підкреслив, що операція в Курській області допомагає фронту.

Крім того, він наголосив, що ЗСУ – це цивілізована європейська військова сила, яка повністю дотримується законів та звичаїв ведення війни, міжнародного гуманітарного права. Ціллю ЗСУ є лише військові об’єкти та військовий контингент.

Раніше повідомлялося, що українські війська контролюють приблизно 1 000 км кв. території РФ.

Нагадаємо, Володимир Путін намагається показати себе компетентним щодо ситуації в Курській області і перекласти відповідальність за вторгнення ЗСУ на інших російських представників влади і військових.

Українська Курська кампанія є ключовим моментом у війні з Росією, що здатен змінити її траєкторію. Україна за тиждень взяла під контроль таку ж саму територію, як Росія, за оцінками Інституту вивчення війни, окупувала за весь 2024 рік.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости