WSJ: Росія виводить частину військ з України, щоб перекинути на Курськ

Росія виводить частину своїх збройних сил з України у відповідь на наступ українських військ на російську територію, заявили американські чиновники.

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на джерела серед чиновників США

За інформацією видання, це є першою ознакою того, що операція Києва у Курську змушує Москву перегрупувати свої сили.

Офіційні особи заявили, що США все ще намагаються визначити значення цього кроку Росії, і не сказали, скільки військ, за оцінками США, перекидає Росія.

Але ця оцінка США підкріплює заяви українських офіційних осіб, які стверджують, що несподівана операція в Курській області минулого тижня відвернула російські війська від України.

Як повідомлялося, 6 серпня росіяни повідомили про спроби України прорватися на територію Курської області. 7 серпня російські пропагандисти і так звані "воєнкори" стверджували, що українські сили закріпилися в прикордонній зоні. А правитель Росії Володимир Путін назвав ситуацію "провокацією".

Міністерство оборони РФ вранці 9 серпня випустило заяву про обстановку в Курській області, де визнало, що українські сили на околицях Суджі.

10 серпня у МНС Росії заявили, що з прикордоння Курської області евакуювали вже 76 тисяч жителів.

12 серпня виконувач обов’язки губернатора Курської області РФ Олексій Смірнов доповів лідеру Кремля Володимиру Путіну, що 28 населених пунктів області "перебувають під контролем противника".

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський доповів президенту Володимиру Зеленському, що під контролем України перебуває 74 населених пункти Курської області РФ.

Нагадаємо, Воронезьку і Курську область атакували дрони і ракети, у самому Воронежі повідомили про кілька пожеж. У Липецькій області оголосили найвищий рівень небезпеки.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости