У ЗСУ пояснили важливість Кінбурнської коси для України та РФ. ВІДЕО

З Кінбурнської коси – тимчасово окупованої частини Миколаївської області неподалік Очакова – ворог продовжує обстрілювати південні райони Миколаївської та Херсонської областей. Крім того, з цієї локації росіяни мають можливість атакувати судна, які потенційно можуть вийти в акваторію Дніпро-Бузького лиману.

Зважаючи на це, Кінбурнська коса є важливою і для України, і для Росії.

Про це заявив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

"Це, як ви розумієте, шлях до морських портів Миколаєва. І, окрім того, цю акваторію ще треба обстежувати щодо мінної безпеки, тому що саме в цю акваторію, в цю ділянку впадає з Херсонщини Дніпро і, відповідно, туди, після знищення росіянами Каховської ГЕС могло потрапити досить багато вибухонебезпечних предметів. Якщо там судна змивало, то що вже казати про міни. Тому так, ця акваторія вона для нас важлива і, на жаль, станом на зараз вона прострілюється з Кінбурнської коси", – сказав він.

Він підкреслив, що з Кінбурнської коси росіяни можуть бити по Миколаєву та інших населених пунктах. За словами військового, українські Сили оборони періодично завдають ударів у відповідь на такі ворожі атаки з боку окупантів.

Нагадаємо, українські військовослужбовці продовжують завдавати втрат російським окупантам. Бійці полку "Азов" оприлюднили відео, на якому зафіксовано, як FPV-дрон влучає в люк ворожого танка.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости