"Командири втікли": російські військові здаються в полон у Курську

Українські військові у Курській області взяли в полон понад сотню російських солдатів. Це сталося після того, як їхнє командування залишило їх без підтримки, повідомляє пресслужба проєкту для "Хочу жить".

Більше ста російських військових, покинуті своїми командирами, вирішили здатися в полон 14 серпня.

"Їх можна зрозуміти — важко вести бойові дії під командуванням самодурів і корупціонерів, а фланги прикривають кадировські банди, які кидають усіх і все, аби самим не потрапити в полон," — йдеться в повідомленні.

Зазначається також, що російський генерал Лапін, який у 2022 році відповідав за оборону Харківської області, тепер курує оборону Курська.

Зазначимо, що за минулу добу, з 14 на 15 серпня, Росія втратила 1220 солдатів у війні проти України. Також українські ЗСУ знищили літак, 47 артилерійських систем та іншу техніку.

Нагадаємо, українські захисники встановили контроль над містом Суджа в Курській області та досягли успіхів у кількох інших населених пунктах.

Російський диктатор Володимир Путін намагається показати себе компетентним щодо ситуації в Курській області і перекласти відповідальність за вторгнення ЗСУ на інших російських представників влади і військових.

Українська Курська кампанія є ключовим моментом у війні з Росією, що здатен змінити її траєкторію. Україна за тиждень взяла під контроль таку ж саму територію, як Росія, за оцінками Інституту вивчення війни, окупувала за весь 2024 рік.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости