Фонд «Help for Ukraine» допомогає відкривати Центри Життєстійкості у 37 Громадах України

БФ БО «Help for Ukraine» започаткував програму допомоги у відкритті Центрів Життєстійкості. Наразі допомога у вигляді оргтехніки та меблів надана таким центрам у 15 ОТГ країни, всього ж на даний момент підписані угоди про партнераство з 37 громадами.

БФ БО «Help for Ukraine» вирішив підтримати ініціативу Першої Леді щодо створення Центрів життєстійкості. Такий центр - це безбар'єрний простір, де жителі громади незалежно від віку, статусу чи гендеру можуть безплатно отримати соціальні послуги та психологічну допомогу. Проєкт реалізується у межах програми ментального здоров'я "Ти як?" Першої Леді України Олени Зеленської.

БФ БО «Help for Ukraine» в рамках проєкту вже підтримав створення 37 Центрів життєстійкості - у громадах Київської, Миколаївської, Рівненської, Донецької та Житомирської областях.

Томашівська, Переяславська, Кривозерська, Гостомельська, Новоукраїнська, Волицька, Здовбицька, Бишівська та ще 7 об’єднаних територіальних громад вже отримали від «Help for Ukraine» оргтехніку (комп’ютери, МФУ, телефони тощо) та меблі для обладнання приміщень Центрів Жизнестікості.

Нагадаємо, в Центрах Життєстійкості працюють психологи та фахівці соціальної роботи, організовані правничі, медичні та соціальні консультації для громадян. З липня кожен житель громади може прийти до місцевого Центру життєстійкості та безоплатно отримати послугу з формування життєстійкості та ряд інших соціальних послуг. Адресу такого Центру у своїй громаді мешканці можуть отримати, звернувшись до місцевих органів влади. Усі послуги тут надаватимуться безкоштовно за рахунок держави та меценатів, які можуть долучитися до проєкту.

Проєкт Життєстійкості Мінсоцполітики та міжнародного фонду ЮНІСЕФ є складовою Всеукраїнської програми ментального здоров’я “Ти як?” Першої леді Олени Зеленської.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости