Українців попередили про можливе відновлення графіків відключення світла

Наступного тижня Україна може відновити графіки відключення електроенергії у зв’язку з очікуваним підвищенням температури та зростанням споживання електрики. Про це повідомила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук в ефірі телемарафону, передає sud.ua.

За словами Гринчук, з початком вихідних очікується суттєве підвищення температури, що спричинить збільшення споживання електроенергії. «Те, що ми спостерігатимемо наступного тижня, може призвести до того, що енергетикам доведеться застосовувати графіки відключень», – зазначила вона.

Гринчук також зазначила, що енергетики активно проводять ремонтні роботи на об'єктах інфраструктури і планують додаткові потужності генерації.

Вона закликала українців раціонально використовувати електроенергію, особливо під час пікових навантажень. Заступниця міністра також звернулася до бізнесу з проханням активніше впроваджувати імпорт електроенергії для забезпечення безперебійного постачання та уникнення відключень.

Раніше повідомлялося, що на Закарпатті запрацювала перша вітрова електростанція.

Зазначимо, що українцям рекомендується завжди бути готовими до відключення електроенергії. Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости