На Закарпатті ухильники напали на прикордонників, щоб втекти до Румунії

Поблизу кордону двоє чоловіків напали на прикордонників і відібрали зброю, з якою спробували втекти до Румунії, повідомляє PresaSM.

Для пошуку втікачів залучили румунських правоохоронців. Один з порушників був затриманий на території Румунії, іншого затримали українські прикордонники.

Як пише radiosvoboda.org, речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко у коментарі низці медіа підтвердив, що група з трьох чоловіків здійснила напад на одного з військовослужбовців зі складу прикордонного наряду на Закарпатті.

«Їх намагалися зупинити під час спроби незаконного перетину кордону в Румунію. Чоловіки, напавши на військовослужбовця, відібрали зброю та вдалися до втечі в напрямку суміжної країни», – сказав речник ДПСУ.

За його словами, на місце інциденту було вислано додаткові групи для пошуку правопорушників та перевірки тилових підступів до кордону. Також було поінформовано прикордонників Румунії та правоохоронні органи.

Демченко додав, що одного з порушників невдовзі затримали неподалік – він намагався подолати інженерні загородження, аби далі перетнути кордон. Затриманий виявився жителем Закарпаття.

Також, за його словами, румунська сторона затримала двох інших втікачів, згодом знайшли зброю, яку відібрали нападники.

«Вони покинули її на території Румунії. Затриманий вказав місце, де сховав зброю», – розповів речник ДПСУ.

Демченко зауважив, що на даний час тривають всі необхідні дії щодо встановлення всіх обставин.

Раніше повідомлялося, що українці вдаються до маніпуляцій з дітьми, щоб уникнути мобілізації.

Нагадаємо, у Міноборони розповіли про новий механізм вручення повісток. Запроваджується новий механізм вручення повісток через поштові відправлення.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости