Вогняний хаос у Росії: Транссибірська залізниця і нафтобази під ударами. ВІДЕО

Минулої ночі на тяговій підстанції Транссибірської залізниці в місті Маріїнськ, що знаходиться в Кемеровській області РФ (приблизно дві тисячі кілометрів від найближчої ділянки українського кордону), стався потужний вибух, який призвів до масштабної пожежі. Відео пожежі публікують Телеграм-канали.

Як повідомляє real-vin.com, пожежний потяг зупинив полум'я, але рух по Транссибу був припинений на дві години. Це завдало серйозного удару по економіці Росії, оскільки залізниця вже перевантажена через переорієнтацію логістики з ЄС на Китай.

Маріїнськ також залишився без електрики, але на тлі зупинки Транссибу це здається незначною проблемою. Офіційно причиною інциденту назвали технічну несправність, що цілком можливо через багаторазове перенавантаження обладнання. Однак не можна виключати і можливість диверсії, враховуючи попередні випадки на Транссибі.

Крім того, у Башкирії вибухнув нафтохімічний завод. Відомо, що в результаті вибуху є постраждалі.

Тим часом у місті Пролетарськ Ростовської області РФ вже дві доби горять резервуари з дизельним паливом на нафтобазі підприємства «Кавказ», які були уражені українськими дронами.

Оскільки резервуари були повними, пожежа триватиме ще принаймні добу. Місцевим жителям рекомендують залишатися вдома через шкідливий дим і неприємний запах.

18 людей постраждали під час пожежі на нафтобазі в Пролетарську Ростовської області, — повідомляє влада. Як пише ASTRA, п'ятеро постраждалих перебувають у важкому стані.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости