В Одесі мовний скандал: таксист не зрозумів україномовну пасажирку та висадив її. ВІДЕО

В Одесі стався скандал через те, що водій таксі служби Bolt не розумів українську, а замість того, щоб вибачитись, висадив україномовну пасажирку. Дівчина вже направила скаргу в службу Bolt.

Про це у своєму Telegram пише одеський активіст та громадський діяч Дем'ян Ганул.

Як виявилось, україномовна пасажирка хотіла допомогти водію краще оминути незручну дорожню розв'язку біля свого будинку. Тому звернулась до нього українською. Водій відповів, що не розуміє української мови, а коли дівчина миролюбно зазначила, що "пора вже вивчити", то запропонував їй вийти з машини.

Пасажирка вже звернулась до представництва Bolt, але на реакцію з боку фірми не сильно розраховує.

Нагадаємо, що у мовному законі надзвичайно важливою є ст. 30 "Державна мова у сфері обслуговування споживачів", якою є українська мова.

На прохання клієнта його персональне обслуговування може здійснюватися також іншою мовою, прийнятною для сторін.

Це означає, що перше звернення працівника сфери обслуговування повинне звучати українською, а в разі прохання клієнта він має право, але не зобов'язаний перейти на іншу мову.

Нагадаємо, що Верховна Рада запровадила у законодавстві про національній меншини постійне обмеження для російської мови. Мови меншин можна буде використовувати в політичній рекламі, приватних школах та університетах, класах нацменшин, медіа дозволяється використання мов ЄС та нацменшин, проте це не стосуватиметься мови країни-агресора – російської.

Раніше повідомлялося, що у німецькій землі Гессен українська мова стане другою іноземною в школах.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости