Bloomberg: Дехто з союзників України не встигає надати обіцяні системи ППО

Дехто з країн-членів НАТО, котрі на липневому саміті альянсу пообіцяли вже незабаром спорядити Україні системи ППО та інше озброєння, досі цього не зробили і навряд чи зможуть до осені. На тлі затримок президент Володимир Зеленський відновив публічні заклики до західних союзників якнайшвидше забезпечити Україну засобами захисту.

Про це повідомляє Bloomberg.

Зокрема, мова про відправлення щонайменше п’яти систем ППО. Джерела припускають, що постачання озброєння можуть не відбутись до осені: саме у цей період в Україні очікують відновлення російських ударів по критичній інфраструктурі.

США, Німеччина та Румунія пообіцяли спорядити по одному американському зенітно-ракетному комплексу Patriot, ще один європейські країни зберуть у складчину — з такою ініціативою виступили Нідерланди, з’ясувавши, що деякі країни ЄС мають окремі частини системи, тоді як інші можуть поділитися ракетами. Окрім того, Італія готова передати систему SAMP/T.

Один із західних посадовців назвав підтримку України союзниками “нерівномірною”. Тоді як за словами іншого, дехто не встигає надавати необхідну військову техніку, що негативно позначається на обороноздатності країни.

Нагадаємо, передислокація окремих підрозділів з Донецької області до російської Курщини було бажаною для українських військових.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости