З Сумської області необхідно вивезти 45 тис людей: як триває евакуація. ВІДЕО

У Сумській області необхідно евакуювати близько 45 тисяч людей через небезпеку від російських обстрілів. Для цього залучають найкращих добровольців із лав Національної поліції та Державної служби з надзвичайних ситуацій, які проходять спеціальну підготовку.

Евакуація є плановою, а не терміновою, і її головною метою є забезпечення безпеки найбільш вразливих категорій населення, повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Посадовець зазначив, що вже евакуювали близько 21 тисячі людей, із яких 5 тисяч – діти.

«Ця евакуація має бути системною, і ми будемо переконувати тих, хто не бажає виїжджати, особливо у випадку з дітьми», – зазначив Клименко.

Він підкреслив, що місцева влада разом із сусідніми регіонами робить усе можливе для розміщення переселенців, переважно в Полтавській та Київській областях.

Ігор Клименко додав, що попри зменшення кількості артилерійських обстрілів, авіаційні удари, зокрема із застосуванням керованих авіаційних бомб (КАБів), все ще становлять серйозну небезпеку.

Наближення опалювального сезону ускладнює ситуацію, роблячи забезпечення теплом і безпекою ще важчим, що й обумовлює необхідність евакуації.

Нагадаємо, дехто з країн-членів НАТО, котрі на липневому саміті альянсу пообіцяли вже незабаром спорядити Україні системи ППО та інше озброєння, досі цього не зробили і навряд чи зможуть до осені.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости