ЗСУ атакували ЗРК С-300 в Ростовській області РФ. ВІДЕО

У ніч на 21 серпня підрозділи Військово-Морських Сил Збройних Сил України у взаємодії з іншими складовими Сил оборони завдали удару по позиції зенітного ракетного комплексу С-300 противника біля населеного пункту Новошахтинськ Ростовської області РФ.

За результатами об’єктивного контролю спостерігались вибухи у визначених точках прицілювання. Точність ураження дорозвідується, - зазначили в Генштабі.

Слід зазначити, що комплекси С-300 російські загарбники використовують і для ударів по мирних містах України, руйнуючи житлові будинки та тероризуючи цивільне населення.

Експерти Defence Express вважають, що Сили оборони України завдали удару по позиції ЗРК С-300 біля міста Новошахтинськ у Ростовській області протикорабельною ракетою "Нептун".

"У формулюванні повідомлення є прямий натяк на те, який саме засіб був використаний для удару, оскільки зазначено, що удар наносився підрозділами Військово-Морських Сил ЗСУ у взаємодії з іншими складовими Сил оборони. А єдине відоме озброєння у розпорядженні ВМСУ з такою дальністю - це "Нептун", який вже використовувався для ураження російських ЗРК у Криму", - відзначають аналітики.

При цьому експерти додали, що наразі немає офіційної інформації про модернізацію "Нептуна" для ураження наземних цілей.

Губернатор Ростовської області Василь Голубєв написав у Телеграм:

«За уточненою інформацією, уламки збитої ракети, що впали вночі, спричинили пожежу сухої рослинності на пустирі, яка була оперативно ліквідована черговими рятувальними службами. Через вибухову хвилю у кількох приватних будинках Новошахтинська були пошкоджені віконні та дверні прорізи. Сьогодні протягом дня спеціалісти муніципалітету комісійно визначать завдану шкоду, щоб згодом допомогти громадянам у відновленні пошкодженого майна.».

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости