ЗМІ назвали умови контрнаступу ЗСУ в 2025 році

Збройні сили України можуть розпочати контрнаступ у 2025 році, незважаючи на те, що російські війська залишаються сконцентрованими в Донецькій області. Зокрема, це може стати можливим завдяки Курській операції ЗСУ.

Про це повідомило видання The Telegraph.

По-перше, успіхи України в Курську можуть примусити Росію зменшити свої сили на захоплених територіях. Це, в свою чергу, може ослабити їхні оборонні позиції і надати українським військам можливість ефективніше застосовувати безпілотники для ударів на великій відстані.

По-друге, українські бригади, які зараз проходять навчання, можуть бути направлені для посилення оборони або в Курську, або в Донецьку, залежно від того, де російські сили проявлять ознаки ослаблення. Така стратегічна гнучкість дозволяє Києву планувати контрнаступ у 2025 році, а не лише проводити новий наступ на Донбасі.

По-третє, вказує, що знищення українськими силами Чорноморського флоту РФ і прискорене розгортання російської протиповітряної оборони в Криму змусили російські війська на півострові перейти до оборонних позицій. Це може вказувати на те, що Крим стане наступною метою українських сил. Очікується, що Керченський міст, який вже є частою ціллю для українських диверсій, може бути зруйнований найближчим часом.

Нагадаємо, путінський режим розпочав складну інформаційну кампанію, спрямовану на обґрунтування для своєї внутрішньої аудиторії, чому Росія воліє утримання ініціативи на сході України, а не негайне виведення українських військ з Курської області.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости