Литва продовжила тимчасовий захист для українських біженців

Литва вирішила продовжити дію посвідок на тимчасове проживання для біженців з України до березня 2026 року, повідомляє видання LRT.

Зазначимо, що відповідний захист діяв до березня 2025 року. Уряд країни продовжив його дію ще на рік - до 4 березня 2026 року.

За словами міністра внутрішніх справ Агне Білотайте, рішення зменшить адміністративне навантаження на фізичних осіб та навантаження на співробітників Департаменту міграції, а також полегшить заміну посвідок на проживання, коли їх термін спливатиме.

За даними Департаменту міграції, щодня реєструється 30-40 нових заяв на отримання відповідних посвідок. Наразі понад 44,3 тисячі людей мають дійсні посвідки на проживання в Литві на підставі тимчасового захисту.

Цей механізм забезпечує українським біженцям колективний захист і дозволяє користуватися правом на проживання, роботу, житло, медичну допомогу та освіту для дітей.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Литва Інгріда Шимоніте заявила, що її країна розглядає можливість відмови в наданні посвідки на проживання чоловікам з України, які відмовляються від військової служби

Раніше у Литві висловилися про повернення в Україну чоловіків призовного віку.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости