Частина центру українського міста залишилася без електропостачання: що сталося?

Сьогодні, 23 серпня, частина центру Чернігова залишилася без електропостачання. Без світла опинилися понад 14 тисяч абонентів.

За інформацією АТ "Чернігівобленерго", у Чернігові сталася аварія, внаслідок якої було відключено кілька ліній електропередачі. В результаті без електрики залишилися 14 046 абонентів у центральній частині міста.

Енергетики зазначають, що докладають усіх зусиль для якомога швидшого відновлення електропостачання.

Згідно з повідомленням "Укренерго", сьогодні в Україні планові відключення світла не проводяться, але українців просять економити електроенергію.

За інформацією Укренерго, заходи обмеження споживання електроенергії сьогодні в Україні не прогнозуються. Споживання знизилось через спадання спеки у більшості регіонів.

"Однак нагадуємо, що українська енергосистема все ще відновлюється після восьми масованих атак росіян, у ній зберігається дефіцит потужності, а на енергооб’єктах тривають аварійні та планові ремонти. Тож використовуйте, будь ласка, електроенергію ощадливо у період максимального споживання – з 20:00 до 22:00", - йдеться у повідомленні.

В Укренерго повідомили, що вчора, 22 серпня, внаслідок російських обстрілів була пошкоджена одна з ліній електропередачі, що живлять Запорізьку атомну електростанцію. Внаслідок цього – надійність живлення ЗАЕС знижена. Енергетики чекають дозволу військовослужбовців на проведення ремонтних робіт.

Також зазначається, що через бойові дії та з інших причин повністю або частково знеструмлений 531 населений пункт: "Через бойові дії є знеструмлення у Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській, Харківській, Херсонській, Миколаївській областях. З технічних причин знеструмлювались споживачі на Київщині та Дніпропетровщині".

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости