У російському Омську спалахнув великий НПЗ: що відомо? ВІДЕО

На нафтопереробному заводі "Газпромнефть-ОНПЗ" в Омську стався потужний вибух. Завод розташований за 2 тисячі кілометрів від кордону з Україною. Як повідомляє Телеграм-канал 112, вибух стався на установці АВТ-11, після чого виникла пожежа. Очевидці стверджують, що вибух було чути в декількох районах міста.

"Площа займання становить 1000 квадратних метрів. На місці працює 15 пожежних розрахунків. Евакуація підприємства не проводилася", - йдеться в повідомленні. За даними прес-служби підприємства, внаслідок пожежі постраждали двоє людей, їм надали допомогу на місці.

Слід зазначити, що Омський нафтопереробний завод — одне з найбільших підприємств нафтопереробки в Росії, що належить компанії "Газпром нафта" і знаходиться в місті Омську. На заводі працює 3600 людей. Підприємство виробляє близько 50 видів нафтопродуктів, зокрема високооктанові бензини, дизельне та суднове паливо, авіагас, бітум, побутовий газ, технічну сірку та інші продукти для російської армії.

Зазначимо останнім часом атаки на російські НПЗ відбуваються регулярно. Раніше повідомлялося, що у російському Туапсе дрони атакували нафтопереробний завод.

Також ми писали, про пожежу на нафтобазі у Ростовські області, яку більше тижденя не можуть згасити.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости