Сьогодні в Україні запроваджують масові відключення світла: подробиці від "Укренерго"

Сьогодні, 27 серпня, у всіх регіонах України будуть запроваджені обмеження на споживання електроенергії. Світла не буде щонайменше у половини населення країни. Про це повідомляє прес-служба "Укренерго".

Зазначається, що з 6:00 до 11:00 та з 15:00 до 21:00 обленерго застосовуватимуть одночасно чотири черги відключень, а в інші години доби — по три черги.

Графіки відключень можна переглянути на офіційних сайтах обленерго та їхніх сторінках у соцмережах, додали у прес-службі.

Як повідомили в "Укренерго", вчора, 26 серпня, ворог здійснив найбільшу з початку війни ракетно-дронову атаку на українську енергосистему.

"Аварійно-відновлювальні роботи вже розпочаті, енергетики працюють 24/7, щоб якнайшвидше відновити електропостачання для українців", — йдеться в повідомленні.

Споживання електроенергії залишається високим. Вчора, 26 серпня, о 8:00 ранку (ще до початку обмежень) рівень споживання був таким самим, як і у п’ятницю, 23 серпня, в цей же час, зазначили в компанії.

В "Укренерго" також повідомили, що через бойові дії та з інших причин повністю або частково знеструмлені 543 населені пункти.

" Зокрема, через наслідки негоди на ранок залишаються знеструмленими 2 населені пункти на Миколаївщині. Через бойові дії є знеструмлення у Вінницькій, Донецькій, Дніпропетровській, Житомирській, Одеській, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях. З технічних причин знеструмлювались споживачі у Запорізькій області", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що українцям рекомендується завжди бути готовими до відключення електроенергії. Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости