Дурова звільнили з-під варти під заставу в розмірі €5 млн. ВІДЕО

Російсько-французького бізнесмена, засновника месенджера Telegram Павла Дурова відпустили з-під варти у Франції.

Про це повідомили BFMTV і Reuters.

Отже, під вартою у відділку поліції він пробув майже чотири дні.

За інформацією BFMTV, слідчий суддя вирішив відпустити Дурова на свободу, щоб провести перший допит, а потім, можливо, висунути йому обвинувачення.

Бізнесмена взяли під судовий нагляд. Він має внести заставу в розмірі €5 млн, не покидати території Франції і двічі на тиждень реєструватися в поліції.

Як повідомила прокурорка Парижа Лора Бекко, суддя знайшов підстави для офіційного розслідування щодо Дурова за всіма пунктами обвинувачення, за якими його спочатку затримали. У переліку було 12 пунктів, серед них – співучасть у поширенні й зберіганні порнографічних зображень неповнолітніх, співучасть у збуті наркотиків, співучасть у кіберзлочинах, відмова передавати правоохоронним органам інформацію, необхідну для розслідування.

Російське пропагандистське агентство "РИА Новости" опублікувало відео, як Дуров залишив будівлю суду в Парижі. Він одразу сів в автомобіль і не став відповідати на запитання журналістів.

Нагадаємо, ввечері 24 серпня в аеропорту Ле-Бурже у передмісті Парижа французькі силовики затримали засновника месенджера Telegram Павла Дурова.

Слідство проводить попереднє розслідування та звинувачує його у тероризмі, наркоторгівлі, шахрайстві, відмиванні грошей, продажі краденого й сексуальних злочинах проти дітей.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости