Українські військові можуть отримати 150 тис грн надбавки: які умови

Українським військовослужбовцям держава надає виплати за ордени та звання. Зокрема, за звання Героя України виплачують грошову винагороду понад 100 тис. гривень.

Питання виплати винагороди за Героя України регулює постанова "Про затвердження Порядку виплати одноразової грошової винагороди особам, яким присвоєно звання Герой України за здійснення визначного геройського вчинку".

Тобто кошти виплачують тим бійцям, яким присвоїли звання Герой України. Також одержати відповідну виплату можуть члени родини загиблого військового.

У постанові зазначається, що її виплачують:

Рідні можуть отримати винагороду, яка розраховується як 50-кратний розмір прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року. У 2024 році сума сягає 151, тис. гривень.

Для оформлення нарахування коштів заявники мають подати відповідні документи.

Зокрема, заяву на виплату можна як надіслати поштою, так і передати особисто в орган соцзахисту населення за адресою проживання, зазначивши поточний банківський рахунок. Якщо в родині є малолітні чи неповнолітні діти, то заяву має подати їх законний представник.

Також треба додати копії важливих документів. Серед них:

Нагадаємо, в Україні розширено коло осіб, які мають право на отримання одноразової грошової допомоги за загиблих військових. Серед них - жінка або чоловік, з яким загиблий (померлий) проживали разом, але не перебували у шлюбі, якщо спільне проживання встановлено рішенням суду, що набрало законної сили.

ЗАКОН УКРАЇНИ Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо призначення і виплати одноразової грошової допомоги.

Нагадаємо, українцям розказали, як отримати пенсію, якщо годувальник зник безвісті.

Також ми писали, що звільнені з полону українці можуть отримати 100 тисяч гривень.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости