Відстрочка від мобілізації: який термін для українців

Чимала кількість громадян України має право на відстрочку від мобілізації навіть попри воєнний стан і загальну мобілізацію в країні. Проте на яку кількість часу людині можуть надати відстрочку від призову на військову службу?

Про це розповіла адвокатка Дар'я Тарасенко.

"Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації надається на строк дії відповідних законних підстав, але не більш як на строк проведення мобілізації, встановлений Указом Президента України. Цей строк має бути зазначений в довідці", – зазначила експертка.

Тобто надання відстрочки є індивідуальним питанням та залежить від багатьох факторів.

Наприклад, багатодітному батьку нададуть відстрочку, проте лише до того часу, доки він матиме три та більше неповнолітні дитини. Якщо ж син чи донька досягне повноліття, а дві інші дитини ще не є 18-річними, людина втрачає право на відстрочку від мобілізації.

Право звільнитися від військової служби надають ТЦК та СП.

А якщо ще точніше, то при районних ТЦК та СП створюється комісія у складі:

Тарасенко пояснила, що порядком передбачений окремий алгоритм продовження відстрочки.

"Військовозобов’язаний з виданням Указу Президента України про продовження строку проведення мобілізації має подати особисто або відправити поштою на розгляд комісії заяву про продовження відстрочки", – написала адвокатка.

А якщо ж комісія не зможе перевірити через реєстри наявність підстав для відстрочки – комісія вимагатиме надати додаткові документи.

Нагадаємо, бригада "Азов" запрошує на роботу водіїв, які мають водійське посвідчення категорії С та СЕ. Крім того, серед вимог — досвід водіння від 1 року та навички у сфері ремонту транспортних засобів. Платитимуть від 25 до 125 тисяч гривень.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости