Залишили повістку на паркані: чи вважається вона врученою

Повістки військовозобов’язаним громадянам можуть вручити або особисто, або через пошту. Але якщо представники ТЦК просто залишать повістку в дверях квартири чи на паркані приватного будинку — така повістка не буде вважатися врученою.

Про це написали на порталі "Юристи.UA".

В Україні продовжується процес загальної мобілізації військовозобов’язаного населення.

Територіальні центри комплектування під час цього процесу можуть надсилати повістки частині військовозобов’язаних громадян.

Повістки можуть бути надіслані та вручені різними методами — як особисто, так і поштовими відправленнями.

Втім, не кожен випадок оповіщення громадян може бути законним. Відповідаючи на питання військовозобов’язаного, якому представники ТЦК залишили повістку в паркані приватного будинку, юристи зазначили: "Це не є належним врученням повістки".

Адвокат Юрій Айвазян додав, що належним врученням повістки в особистому режимі є або підтвердження вручення у вигляді особистого підпису військовозобов’язаного, або відеозапис відмови громадянина від отримання повістки.

Нагадаємо, з 1 вересня 2024 правила мобілізації для українців залишаються незмінними – повістку можуть отримати громадяни призовного віку, які не мають особливих умов чи підстав для відтермінування служби.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости