Справу про катастрофу гелікоптера в Броварах розгляне суд: п’ять посадовців ДСНС під слідством

Справу щодо авіатрощі 18 січня 2023 року в Броварах, в якій трагічно загинуло керівництво МВС України, передано до суду. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Так, ДБР обвинувачує п’ятьох посадовців Державної служби України з надзвичайних ситуацій, які допустили порушення правила безпеки польотів гелікоптера, на борту якого перебувало керівництво Міністерства внутрішніх справ України та інші працівники.

Розслідування трагедії завершилося у листопаді минулого року. Офіс Генпрокурора передав складений ДБР обвинувальний акт до суду. Справу розглядатиме Печерський райсуд Києва.

Наразі Офіс Генпрокурора передав до суду складений Державним бюро розслідувань обвинувальний акт щодо:

▪️ начальника Управління авіації та авіаційного пошуку і рятування ДСНС України;
▪️ в.о. командира спеціального авіаційного загону;
▪️ заступника командира з льотної підготовки;
▪️ командира авіаційної ескадрильї;
▪️ начальника служби безпеки польотів Спеціального авіаційного загону оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України з міста Ніжин Чернігівської області.

Нагадаємо, вранці 18 січня 2023 року в Броварах розбився гелікоптер, в якому перебувало керівництво МВС.

Загинули міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін, державний секретар МВС Юрій Лубкович , ще троє співробітників системи МВС та екіпаж з трьох працівників ДСНС.

Гелікоптер під час падіння зачепив будівлю дитячого садку та багатоповерхівку, внаслідок чого загинули ще кілька людей на землі, в тому числі діти.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости