Резерв+ стане онлайн-ТЦК з можливістю мобілізації у "два кліки"

Застосунок Резерв+ мають намір перетворити на онлайн-територіальний центр комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) і додати функцію онлайн-рекрутингу для мобілізації у форматі «два кліки». Про це в інтерв'ю Forbes Ukraine розповіла заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко.

"Додаємо опцію онлайн-рекрутингу з можливістю підписати контракт або мобілізуватися у два кліки. Крім того, у роботі три типи відстрочок: для батьків багатодітних сімей, людей з інвалідністю та студентів денної форми навчання", - зазначила вона.

Черногоренко також повідомил, що оновити свої дані через "Резерв+" змогли 3,2 млн людей.

"Зараз у нас є великий план, як перетворити "Резерв+" на ТЦК онлайн», - заявила вона.

Заступниця міністра оборони з питань цифровізації додала, що іноді користувачі плутають "Резерв+" з абсолютним захистом від необхідності виправлення своїх даних в ТЦК.

"Це не відповідає дійсності. Для повної інтеграції онлайн-послуг, таких як постановка на військовий облік, потрібен час. Це займе близько пів року, аби вибудувати роботу бекенд системи у ТЦК», - зазначила Катерина Черногоренко.

За словами заступниці міністра, у планах Міноборони досягти 500 000 користувачів «Армії+» з поточним функціоналом. Ідеться про електронні рапорти, опитування та Армія ID. Також планують додати в Армію+ найзатребуваніші типи рапортів.

Щодо функції, які дозволяє користувачам Резерв+ згенерувати направлення онлайн на ВЛК, про яку оголосили два місяці тому, то вона буде запущена восени, кажуть у Міноборони.

Нагадаємо, повістки військовозобов’язаним громадянам можуть вручити або особисто, або через пошту. Але якщо представники ТЦК просто залишать повістку в дверях квартири чи на паркані приватного будинку — така повістка не буде вважатися врученою.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости