The Economist: Шоковий рейд у Курську область не допоміг сповільнити наступ РФ на Донбасі

Скількі і які саме цілі ставило командування Збройних сил Україні, здіснюючі наступ в Курській області РФ, поки що невідомо. Проте можна з упевненістю казати, що одне з двух очевидних завдань – сповільнити наступ окупантів на Донбасі – не досягнуто.

Інша очевидна ціль – показати, що армія окупантів не така вже і міцна, і що українці можуть просуватися вперед навіть в умовах переважної більшості супротивника – впевнено досягнута, вважають аналітики видання The Economist.

Наступ у Курській області, який видання назвало "шоковим рейдом" для росіян, минув свій початковий етап для обох сторін. Наразі російські військові "будують великі укріплення набагато ближче до нових ліній фронту, у тому числі у найближчій точці, лише за 16 км від передбачуваних українських позицій", цитує видання американського аналітика Брейді Афріка.

Українська військова розвідка запевняє, що кульмінація наступу під Курськом вже не має значення, бо "операція вже досягла своїх важливих завдань", пише видання, посилаючись на свої джерела. Курськ був "доказом концепції" здатності України обходити чисельну перевагу Росії. Успіх показав, чого можна досягти, якщо західні союзники України скасують обмеження на використання своєї зброї.

Також "шоковий рейд" дав близько 600 російських військовополонених для обміну, вважає видання (за даними українських військових, цей показник щонайменше вдвічі більше вказанного The Economist).

"Але Курська операція не змогла досягти своєї головної мети – відволікти російські сили від наступу на Покровськ, життєво важливий логістичний центр для українських військ. Росія перекинула (до Курщини) частину військ з Херсонщини на півдні та з ліній Часого Яру і Сіверська на сході, і лише посилила свою увагу до Покровська", – стверджує видання.

Окремо The Economist відмічає проблему українських захисників з укріпленнями на Донбасі, де "росіяни мають набагато кращі ресурси, маючи десять спеціальних інженерних полків проти одного українського".

Так чи інакше, але Україна не лише не спиняється, а й "справді готує новий етап на Курській дузі", додає видання, яке у даному випадку посилається на слова російських загарбників.

Нагадаємо, Генеральний штаб Збройних сил України оприлюднив зведення, де повідомляється про інтенсивні бойові дії на фронті. Протягом доби зафіксовано 182 бойові зіткнення між українськими та російськими силами.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости