DeepState: Росіяни захопили селище Кореневе в Курській області

В Курській області РФ окупанти повернули під свій контроль селище Кореньово. В це селище Збройні сили України зайшли ще 7 серпня, хоча країна-агресор до останнього дня заперечувала факт втрати населеного пункта.

Про втрату ЗСУ контроля над Кореньово повідомили аналітики DeepState. Правда, вони зауважили, що не мають інформації за добу.

"Мапу оновлено. Ворог захопив село Кореньово (Курщина), а також просунувся у Михайлівці, біля Пантелеймонівки, Піщаного та Андріївки. Багато змін у процесі верифікації, або інформація за добу відсутня", – зазначили в DeepState.

У якій саме частині оновлено мапу DeepState, не уточнюється.

Про те, що російські війська контратакували у Курській області та повернули Кореньово під свфй контроль, раніше повідомив військовий експерт BILD Юліан Ріпке. За його інформацією, бої тривали за однойменний райцентр та залізничну станцію. Тепер лінія бойового дотику в Кореньово проходить "приблизно його східною околицею".

У свою чергу на південь від Кореньово ЗСУ зайняло село Краснооктябрьское на березі річки Сейм.

"Таким чином, і без контролю над Кореньово ЗСУ повністю закрили східний кордон котла, в якому опинилися близько 3000 російських солдатів. З півдня та заходу його заблоковано держкордоном, з півночі річкою Сейм", – зазначає експерт.

Між іншим, Кореньово було засновано у 1699 році, коли цю землю український гетьман Іван Мазепа викупив у московських поміщиків. Саме так були засновані разом з Кореньово Амонь, Крупець, Обухівка, Снагість, Студянка та інші селища Східної Слобожанщини.

Кореньово відоме і через ще один цікавий історичний факт. Тут у травні 1918 року між німецькими військовими, що підтримували українську незалежну владу, та командуванням більшовиків було підписано мирну угоду. Вона припиняла бойові дії між сторонами і визначала нейтральну територію по обидві сторони демаркаційної лінії. Суджа, Любимівка, Кореньово та залізниця Кореньово-Рильськ залишалися українськими.

Угоду з російського боку було підписано головою "Раднаркома РСФРР" Леніним та головою "мирної делегації" Сталіним.

Нагадаємо, в рамках наступу для захоплення міста Покровськ у Донецькій області, російські війська здійснюють дві ключові тактичні операції.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости