Росія вдарила балістикою по учбовому закладу Полтави: багато жертв та поранених

Російські війська вдарили двома балістичними ракетами по одному з навчальних закладів Полтави, частково зруйнована одна з будівель Інституту звʼязку. Наразі відомо про 41 загиблого, ще 180 людей поранено. Про це йдеться у повідомленнях президента України Володимира Зеленського, Міноборони та МВС.

"Отримав попередні доповіді щодо російського удару по Полтаві. За наявною зараз інформацією, дві балістичні ракети. Влучання по території учбового закладу і сусідньої лікарні. Була частково зруйнована одна з будівель Інституту звʼязку. Люди опинилися під завалами. Багатьох вдалося врятувати. Більш ніж 180 людей поранені. На жаль, багато загиблих. Станом на цей час відомо про 41 загиблого. Мої співчуття всім рідним та близьким. Я доручив провести повне та оперативне розслідування всіх обставин того, що сталося. Залучені всі необхідні служби до рятувальної операції. Я вдячний кожному й кожній, хто з перших хвилин після влучання допомагає людям, хто рятує життя", - повідомив Зеленський.

Він вкотре нагадав партнерам, що Україні потрібен дозвіл від партнерів на завдання далекобійних ударів західною зброєю по РФ, що зможе захистити від російського терору. Він підкреслив, це треба "зараз, а не колись потім".

"Кожен день зволікання - це, на жаль, загибель людей. Вічна пам’ять усім, чиї життя забрані Росією!" - додав Зеленський.

За наявною інформацією, ворог використав дві балістичні ракети. Часовий проміжок між тривогою і прильотом смертельних ракет був настільки коротким, що застав людей в момент евакуації до бомбосховища. Частково зруйнована одна з будівель інституту, багато людей опинились під завалами. Наразі рятувальники продовжують роботу.

Речник Української добровольчої армії - Південь, голова Громадської ради при Одеській ОВА Сергій Братчук повідомив, що Інститут зв'язку знає кожен полтавчанин. Це серйозний військовий ВНЗ у радянські часи і одна з найбільших "учєбок" зв'язківців під час Незалежності. В честь цього закладу іменований один з районів міста.

"Це місце має всю потрібну базу, людей та засоби для навчання спеціалістів зв'язку. Саме тому, напевно, майже всі зв'язківці пройшли через Полтаву. Сьогоднішній удар це болючий удар для нашого роду військ. Саме тому мені було надзвичайно гидко бачити, як полилось купи гівна на свіже відкриту рану.

Хто знає, яка будівля зазнала удару і як працюють "учєбки", то розуміє чому така висока кількість жертв. Всім інших інфлюєнцерам, які за рахунок хайпу хочуть підняти свою політичну значимість, бажаю щоб те словесне брехливе гівно, яке ви виробляєте своїм ротом, стало фізичним", - написав він у соцмережі.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости