ЗСУ можуть потрапити в котел на Донеччині: що відомо про бої на Покровському напрямку. ВІДЕО

Армія РФ може оточити українських військових в районі населеного пункту Невельське на Покровському напрямку фронту.

Про це в ефірі Radio NV повідомив генерал-лейтенант Ігор Романенко, колишній заступник начальника Генштабу ЗСУ.

«У районі Невельського ситуація склалася не найкраща ситуація. Там загрожує охоплення ворогом наших військ, які там знаходяться. Треба глянути на мапу і одразу видно, що це загроза. Найбільш гостра ситуація зараз там», — говорить Ігор Романенко.

За його словами, росіяни розуміючи, що їхній наступ на Покровському та Торецькому напрямку зупинилось, намагаються активізуватись в районі Невельського, в напрямку Курахового та поблизу Вугледара.

«Вони його два роки не можуть ні в лоб, ні з флангів взяти. І тому нова воєнна тактична ідея, щоб з півночі зайти в тил до системи оборони навколо Вугледара, і таким чином вирішити це завдання», - говорить фахівець.

Ігор Романенко зазначив, що українські Сили оборони активно діють як в районі Невельського, так і в районі Вугледара, щоб зривати плани ворога.

Нагадаємо, Велика Британія надасть Україні багатоцільові ракети для захисту від безпілотників і ракетних ударів Російської Федерації. Україна отримає 650 легких багатоцільових ракет на суму 162 млн фунтів стерлінгів.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости