Як оформити відстрочку від мобілізації дистанційно: що для цього треба

Під час дії правового режиму воєнного стану в Україні деякі категорії військовозобовʼязаних мають право на відстрочку від мобілізації. Оформити її можливо дистанційно. Як це зробити?

Про це повідомив адвокат Дмитро Соловйов на своїй сторінці у соціальній мережі.

Згідно з текстом закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку, деякі чоловіки віком від 18 до 60 років можуть бути не призвані до лав Збройних сил України за станом здоровʼя або сімейними обставинами.

Втім, щоб мати відстрочку від мобілізації потрібно правильно оформити відстрочку від мобілізації в територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки та поновлювати її кожні 90 днів. Це можна зробити зокрема і дистанційно.

Зі слів правознавця, військовозобовʼязаний має право подати заяву та підтверджувальні документи на отримання відстрочку від мобілізації до військкомату поштою рекомендованим листом з описом вкладень.

Для того, щоб отримати відстрочку від мобілізації поштою, чоловіку потрібно:

За законом, такий запит ТЦК та СП мають розглянути впродовж пʼяти діб.

Нагадаємо, на військовозобов’язаних громадян, які вчасно не оновили військово-облікові дані, накладається штраф розміром від 17 до 25 тисяч гривень. Сплатити його треба протягом 15 календарних днів, якщо ж це не буде зроблене — з громадянина, крім штрафу, виконавча служба стягне ще й додатковий збір.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости