У Дії офіційно запрацював сервіс шлюб онлайн

У застосунку «Дія» офіційно стартує послуга онлайн-реєстрації шлюбу. Тепер одружитися можна безпосередньо через смартфон. За інформацією Мінцифри, Україна стає першою країною у світі, яка пропонує таку послугу.

«Україна продовжує задавати тренди на цифровізацію всьому світові. Запустили перший офіційний шлюб по відеозвʼязку в Дії. Це революційний сервіс, який повністю змінює підхід до надання державних послуг», - додають у Мінцифри.
Як пояснюється, шлюб онлайн у Дії особливо важливий для військових та пар, які через війну не можуть бути поруч.

Відтепер за кілька кліків можна подати заяву на шлюб, обрати дату церемонії, змінити прізвище або залишити своє, і все це — просто через смартфон.

«Не знаєте, як креативно освідчитися коханій людині та зробити пропозицію? Продумали все за вас — заходьте в Дію та робіть пропозицію руки та серця», - жартують у Міністерстві.

Щоб забрати свідоцтво також не доведеться кудись їхати – цифровий документ автоматично підтягнеться в Дію протягом доби. Оригінал можна замовити доставкою через пошту або курʼєром додому.
Не дивлячись на те, що для молодят сам процес майже непомітний і триває до 30 хвилин, – технічно це складна взаємодія реєстрів і платформи відеозвʼязку Webex від Cisco.

Щоб стати першими у світі цифровими нареченими потрібно оновити застосунок.

Нагадаємо, опубліковано рейтинг країн, в яких люди найчастіше розлучаються. Згідно даних World of Statistics, Україна, за рейтингом за 2023 рік, потрапила до п'ятірки перших за цим критерієм.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости