Російські війська запустили по Україні «шахеди» та ракети: жахливі наслідки

У ніч на 10 вересня російські війська вночі запустили по Україні «шахеди», балістичну ракету «Іскандер-М» та ракету Х-31П, - повідомили Повітряні сили України.

"У ніч на 10 вересня 2024 року радіотехнічними військами Повітряних Сил було виявлено та здійснено супровід 48-ми засобів повітряного нападу. Російські окупанти завдали удару балістичною ракетою «Іскандер-М» з окупованого Криму, протирадіолокаційною ракетою Х-31П із повітряного простору над акваторією Чорного моря, 46-ма ударними БпЛА типу «Shahed» (райони пусків: Курськ, Єйськ – рф)", - йдеться у повідомлені.

В результаті протиповітряного бою було збито 38 ударних БпЛА.

Зазначається, що три безпілотники вийшли з підконтрольного повітряного простору України, один – у напрямку Росії, два – в напрямку окупованої Луганщини. Ще три ворожі БпЛА локаційно втрачені на території України (імовірно упали під впливом засобів РЕБ).

Протиповітряна оборона працювала у Вінницькій, Київській, Чернігівській, Кіровоградській, Миколаївській, Одеській, Херсонській, Черкаській, Сумській, Дніпропетровській, Харківській, Запорізькій та Полтавській областях.

Двоє людей постраждали у Черкаській області, повідомив начальник Черкаської ОДА Ігор Табурець.

У Херсонській області дрон атакував рейсовий автобус — постраждала жінка, повідомили в ОВА.

"Внаслідок скидання вибухівки з дрона пошкоджено рейсовий автобус. Також постраждала 61-річна жінка, яка перебувала на вулиці. У неї – вибухова травма, контузія, уламкові поранення гомілки і стопи. Бригада “швидкої” доставила потерпілу до лікарні для надання меддопомоги", - йдеться у повідомленні.

Крім того, повідомляється, що внаслідок атаки зупинки з дрона у Херсоні постраждав 65-річний чоловік. Він дістав важкі поранення: вибухову травму, уламкові поранення обох ніг. Потерпілого доставили до лікарні. Медики борються за його життя.

Раніше повідомлялося, що у Сумській області через постійні обстріли з боку російських окупантів розширено зону евакуації населення. Примусово вивозять мешканців Глухова, Свеси та Есмані. Це приблизно 40 тисяч осіб.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости