Дітей на окупованих територіях вчать воювати за Путіна. ФОТО

Окупанти відзвітували про проведення чергових військових навчань серед підлітків, пише "БердянсЬк Сьогодні".

Зазначається, що всього було залучено 70 осіб. Дітей вчили проводити штурми, користуватись зброєю та проводили бесіду по боротьбі з тероризмом. Докладно розповідали як виявляти людей з проукраїнською позицією та куди про це повідомляти.

Тижнем раніше інструктори, з-поміж військовослужбовців загону БАРС-32, провели для «юнармійців» навчально-тренувальні збори, на яких підлітків навчали конструктивним особливостям автомата АК-12 та тренували стрільбу з різних положень.

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області воєнізоване угрупування «Юнармія» діє з листопада 2022 року. Вчити українських дітей воювати проти України загарбники почали одразу як тільки запустили в роботу школи на ТОТ. Угрупування залучає до своїх лав дітей від 8 років. Там вчать не лише військової підготовки, а й чинять серйозний пропагандистський вплив.

Начальником «регіонального штабу Запорізької області «Юнармії» значиться Бікбулатов Фідаїль Ільхатович (1994 року народження, мешканець Башкорстану). Саме він відповідає за відкриття осередків «Юнармії» у окупованих населених пунктах Запорізької області, займається агітацією серед підлітків та організує для них військові навчання.

Нещодавно один з російських воєнкорів Сладков поскаржився, що «Юнармія» та подібні їй організації не дають на території росії такого ефекту, на який розраховує армія агресора. Кількість вступників у військових вишах рф впала до історичного мінімуму – 0,8 осіб на місце. А ті хто вже навчається, масово пишуть рапорти з проханнями відрахувати та відпустити додому.

"Росіяни не хочуть воювати за путіна. Вирівнювати ситуацію планують за рахунок підлітків на тимчасово окупованих територіях, саме тому тут зараз так активно розвиваються різноманітні мілітаристські рухи, дітям нав’язується «військова романтика» та для них формують образ ворога, якому вони зобов’язані будуть протидіяти, як тільки дозволить вік", - йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що в окупованому Маріуполі активізувалось російське ФСБ.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости