Тимчасовий захист в Німеччині: понад 250 тисяч українців втратили статус

У Німеччині різко скоротилася кількість українців, що перебувають під тимчасовим захистом. Це підтверджує статистика, оприлюднена Євростатом 10 вересня.

Тим не менш, Німеччина залишається країною ЄС, яка прийняла найбільшу кількість бенефіціарів тимчасового захисту з України на кінець липня 2024 року – 1 110 600 осіб. На другому місці – Польща (976 205), на третьому – Чехія (369 610).

Починаючи з липня 2024 року Німеччина видалила з реєстру людей, які перебувають під тимчасовим захистом, усіх тих, чий статус більше не є дійсним, оскільки вони або отримали інший статус захисту, або остаточно покинули територію Німеччини.

У порівнянні з кінцем червня 2024 року це призвело до значного зменшення кількості осіб під тимчасовим захистом, про яку повідомляє Німеччина, – на 236 925 (-17,6%).

Раніше повідомлялося, що Литва вирішила продовжити дію посвідок на тимчасове проживання для біженців з України до березня 2026 року.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Литва Інгріда Шимоніте заявила, що її країна розглядає можливість відмови в наданні посвідки на проживання чоловікам з України, які відмовляються від військової служби

У Литві висловилися про повернення в Україну чоловіків призовного віку.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости