"Це було б виходом": експерт закликав нарощувати обсяги виробництва вітчизняних озброєнь. ВІДЕО

Україні необхідно нарощувати обсяги випуску власних боєприпасів та ударних засобів, необхідних для того, аби давати відсіч РФ. Для цього треба створювати свої механізми виробництва озброєння. Проте випуск озброєння і бойової техніки – це надзвичайно тривалий, дороговартісний і затратний процес.

Про це у випуску OBOZ.Talk сказав військовий експерт Сергій Грабський.

Останніми днями вже йдуть розмови про те, щоб за гроші Заходу закуповувати цю вітчизняну зброю для потреби Сил оборони України.

"І це було б виходом, тому що таким чином ми б виконували і задачу нашої оборони, і підсилення нашого військово-промислового комплексу, який потребує напрацювання. Мало того, це в інтересах Заходу. Тому що ми прекрасно розуміємо, що Захід, якщо починає виробляти якусь зброю, то він буде виробляти зброю, я б сказав так, минулого століття", – зазначив експерт.

Він підкреслив, що передова, сучасна зброя, яка вже пройшла вже випробування війною, є тільки в Україні. Йдеться зокрема про масову зброю, необхідну нам у війні з Росією.

Саме тому в інтересах Заходу зараз підживлювати та дотувати українську військову промисловість для того, щоб вони потім, у разі виникнення кризи, знали, звідки черпати ресурси, які б забезпечили задачі їхньої оборони.

Треба розуміти, що випуск озброєння і бойової техніки – це надзвичайно тривалий, дороговартісний і затратний процес, каже Грабський. За його словами, від моменту отримання технічного завдання до впровадження систем озброєння і бойової техніки має пройти мінімум п'ять років.

Зараз і Росія, і Україна як частина західного світу фактично використовують запаси озброєння та боєприпасів часів холодної війни.

"І новітні розробки, ну якщо Росія просто не має шансів їх зробити, і саме тому, коли мене питають, що, ну, шановний, ви ж розумієте, що не може бути такого, що в Росії ресурси виснажаться раніше, ніж в Україні. Я кажу, можуть. В Росії це можливо, тому що вони відстали, і вони не мають шансу поповнити ці ресурси і можливості. Ми ж спираємося на колосальну підтримку, ну, фактично, на безлімітні ресурси Заходу, тому в нас шанси на перемогу є, і ці шанси ми маємо втілити в життя. Тому боротьба продовжується, але треба розуміти, наскільки важко нам ще буде найближчий час", – резюмував експерт.

Нагадаємо, супутники зафіксували пожежу на складі боєприпасів у лісі в районі села Солдатське Воронезької області після успішної атаки українських дронів. Відповідні знімки показали в мережі.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости