DeepState: військові РФ вдарили "Іскандером" по шикуванню бійців ЗСУ на Сумщині. ФОТО

Російський розвідувальний дрон міг навести ракету "Іскандер" РФ на бійців ЗСУ, які перебували в Сумській області. Удар відбувся по майданчику, на якому зібрали групу військових біля села Бездрик. Про втрати поки невідомо.

Деталі обстрілу розповіли аналітики проєкту DeepState.

Допис аналітиків про події в Сумській області з'явився в ніч на 11 вересня. Як з'ясувалось, вони вивчили відеозапис з безпілотника, опублікований на російських ресурсах. На скриншотах бачимо, як біля лісопосадки і траншей зібралось близько двох десятків фігур (орієнтовно). Інший кадр — момент вибуху ракети.

"Трагічні кадри удару Іскандерами по місцю збору/шикування на відкритій місцевості Сил Оборони біля Бездрика на Сумщині", — написали аналітики.

Вказано, що відео з'явилось 4 вересня, відстань точки удару до кордону — близько 33 км, поруч — село Бездрик та місто Суми. Точна дата та година не вказана.

Аналітики лише через тиждень дізнались про це і встановили деякі деталі. Вони не повідомили, який саме підрозділ постраждав від влучання та які є втрати. У дописі наголошується, що подібні збори не можна проводити і бійці, які приїздять з навчальних центрів, повинні про це знати.

"Бездрик знаходиться у 33 км від ДКУ і виявилося, що це ніяк не безпечне місце для подібного", — ідеться у дописі.

Генштаб ЗСУ поки що не коментував повідомлення DeepState про можливий удар "Іскандерів" по шикуванню в Бездрику на початку вересня.

Нагадаємо, Сили оборони України продовжують нищити російських окупантів. За минулу добу українські захисники ліквідували ще понад 1400 росіян та знищили 50 артилерійських систем.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости