Лавров звинувачує Україну в ядерному тероризмі та вербуванні ісламістів

Очільник МЗС РФ Сергій Лавров на зустрічі з іноземними послами видав чергову порцію пропагандистських заяв, пише Телеграм-канал Центру протидії дезінформації.

Зазначається, що Лавров укотре звинуватив Україну в підривній діяльності та ядерному тероризмі, зазначивши, що наша країна буцімто вербує для війни проти РФ ісламістів у Сирії, а «ядерний тероризм давно став візитівкою Києва».

За словами російського чиновника, з вини Києва нібито може статися катастрофа масштабу Чорнобильської. Крім того, він звинуватив країни Заходу у «прямій підтримці масштабних терористичних дій Києва».

"Усі ці заяви очільника МЗС РФ є виключно брехнею та маніпуляцією. Звинувачення України у зв’язках з ісламськими терористами вже не вперше звучать від російських пропагандистів, але не мають жодних підтверджень. Щодо ядерного тероризму, то саме Росія захопила Запорізьку АЕС, що загрожує ядерною катастрофою, і саме Росія регулярно вдається до ядерного шантажу, лякаючи світ своєю ядерною зброєю", - наголошують у Центрі.

Зазначається, що наразі в іракському осередку ІДІЛ служать щонайменше три тисячі росіян, ці зв'язки ФСБ могла використати для організації теракту в Підмосковʼї.

"Мета таких заяв – дискредитація України та ядерний шантаж світової спільноти, щоб та погодилася на геополітичні зазіхання РФ. Головним ядерним терористом у світі зараз є саме Росія", - підкреслює Центр протидії дезінформації.

Раніше повідомлялося, що російський флот тренувався наносити ядерні удари по Європі.

Нагадаємо, США пояснили Росії, що буде в разі застосування ядерної зброї.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости