Окупанти наступають з трьох сторін на Курахове на Донеччині: чим важливе це місто. ВІДЕО

Російська окупаційна армія наступає з трьох сторін на населений пункт Курахове, розташований неподалік Покровська на Донеччині. Окупанти безуспішно намагаються проводити штурмові дії. За останній час просування ворога значно знизилося.

Про це в ефірі "Радіо Свобода" сказав виконувач обов’язків пресофіцера 33-ої ОМБр Назар Войтенков.

Він зазначив, що Курахове знаходиться у відносному тилу, якщо оцінювати його як основний бойовий напрямок, а Покровський і Вугледарський напрямок – флангами.

Росіяни, за словами військового, нині просунулися трохи вперед на Покровському і Вугледарському напрямках, а Курахове у відносному оточенні з трьох сторін – прямо по фронту, ліворуч і праворуч.

"Росіяни безуспішно тут намагаються щось зробити, якщо ми бачимо якийсь рух, то найчастіше ці колони, танкові колони, броньовані колони, підуть до наших дружніх підрозділів ліворуч або праворуч. На нашому напрямку взагалі нічого у них не виходить абсолютно. І навіть по тій же мапі Deep State, якщо оцінювати її як такий достовірний ресурс, то окуповане село Георгіївка, за яким далі Максимільянівка, що є частково вже нулем, і дорога на Курахове без змін. Тобто там вони не йдуть нікуди вперед. ВІдповідно, їх там тримають", – розповів Назар Войтенков.

Військовий додав, що захоплення Курахового дасть окупаційним російським військам доступ до панівних висот. Однак нині загроза захоплення міста не спостерігається.

Нагадаємо, Міністерство оборони США підтвердило інформацію про спроби армії РФ провести контрнаступальні дії в Курській області. Проте у Пентагоні назвали масштаби цих дій "незначними".

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости