Шлюб онлайн: українці масово роблять пропозиції

Протягом трьох днів від початку роботи сервісу онлайн-шлюбів у застосунку "Дія" користувачі в Україні зробили більш ніж 400 тисяч пропозицій одружитися.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За його словами, лише за перші 24 години було заброньовано дати шлюбів на 2 місяці вперед.

За перші ж три дні роботи послуги користувачі зробили 416 133 пропозиції укласти шлюб. Утім позитивних відповідей лише 49 282.

Федоров також розповів, що заяви про шлюб подали 1247 пар. А від запуску бета-версії 197 пар уже одружилися.

"Цифровізація не лише спрощує життя, а й допомагає створювати сім’ї", - резюмував міністр цифрової трансформації.

У застосунку "Дія" запустили послугу "Шлюб онлайн", завдяки якій можна пройти повний цикл процесу одруження онлайн. Згодом до Дії додали три нові документи: там з'явилися свідоцтва про шлюб, розірвання шлюбу та зміну імені.

Нагадаємо, що у застосунку «Дія» офіційно стартує послуга онлайн-реєстрації шлюбу. Тепер одружитися можна безпосередньо через смартфон. Україна стає першою країною у світі, яка пропонує таку послугу. Відтепер за кілька кліків можна подати заяву на шлюб, обрати дату церемонії, змінити прізвище або залишити своє, і все це — просто через смартфон. Щоб забрати свідоцтво також не доведеться кудись їхати – цифровий документ автоматично підтягнеться в Дію протягом доби. Оригінал можна замовити доставкою через пошту або курʼєром додому.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости