Українця судили за те, що не з'явився до ТЦК через весілля та народження дитини

У Волинській області на суд потрапив чоловік, який проігнорував повістку через весілля та народження дитини. Як повідомляється, у жовтні 2022 року в місті Володимир він отримав повістку і мав з'явитися до ТЦК для призову до військової частини, але не виконав це зобов'язання.

Як йдеться у вироку суду від 6 вересня, із 2018 року Вадим Цалай перебуває на обліку в терцентрі комплектування та соціальної підтримки як військовозобовʼязаний та визнаний придатним до служби в ЗСУ за станом здоровʼя. У жовтні 2022 року чоловік отримав бойову повістку, згідно з якою мав 28 жовтня прибути у пункт збору для подальшого відправлення на службу за мобілізацією. Втім, у вказаний день обвинувачений там так і не з’явився.

Він просив надати йому відстрочку, оскільки його наречена була вагітною та вже невдовзі мала народити дитину, і він мав намір одружитись з нею, тому не з`явився за повісткою 28 жовтня 2022 року. Одружився він 29 жовтня 2022 року.

Чоловік вважає, що не ухилявся від призову за мобілізацією.

У ТЦК зазначили, що "одруження, та/або народження дитини не можуть слугувати підставами для відстрочки під час мобілізації". Нововолинський міський суд Волинської області призначив чоловіку 3 роки позбавлення волі.

Нагадаємо, на військовозобов’язаних громадян, які вчасно не оновили військово-облікові дані, накладається штраф розміром від 17 до 25 тисяч гривень. Сплатити його треба протягом 15 календарних днів, якщо ж це не буде зроблене — з громадянина, крім штрафу, виконавча служба стягне ще й додатковий збір.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости