ЗСУ у Курській області: чи зможуть росіяни витиснути українські сили

Аналітики вивчили силову ситуацію в Курській області і висловили свою думку щодо можливості вибити Збройні Сили України з цього регіону.

За відомостями Інституту вивчення війни (ISW), російській армії знадобиться значне збільшення угруповання для успішного контрнаступу.

Аналітики зазначають, що російське командування уже набагато збільшило свої сили в Курській області, захопивши деякі населені пункти краю.

Згідно з заявою президента Зеленського, у Курській області зосереджено 40 тисяч військовослужбовців, а планується до 70 тисяч.

Аналітики додали, що російське військове командування розмістило близько 61 підрозділ різної величини, в яких служать приблизно 35,000 військовослужбовців. Проте, невідомо, скільки особового складу є в інших російських силових структурах.

ISW вважають, що збільшення чисельності російського угруповання свідчить про те, що тиск з боку українських військ змусив Росію передислокувати свої підрозділи в Курську область замість фронту в Україні.

За їхньою думкою, контрнаступ на цій території вимагатиме більше особового складу та ресурсів, ніж розміщено в Курській області, тому потребує додаткової передислокації військ з України.

Нагадаємо, українські прикордонники продовжують виконувати бойові завдання на Вовчанському напрямку. Українські воїни ліквідували склади та станцію наземної розвідки росіян.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости