Окупанти просунулися у напрямках Сіверська й Покровська: в ISW розкрили, де йдуть бої

Війська РФ за останні кілька днів просунулися на деяких ділянках Донецького спрямування фронту. Ворогові вдалося пройти вперед на Сіверській та Покровській дільницях.

У населених пунктах там продовжуються позиційні бої, йдеться у зведенні Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War, ISW).

Аналітики зазначають, що темпи наступу окупантів на Покровськ трохи сповільнилися.

За їхніми даними, російські сили просунулися в напрямку Сіверска та продовжили наступальні операції в цьому районі. Геолокаційні кадри від 15 вересня показали, що вони пройшли на захід від Золотарівки.

Раніше Генштаб ЗСУ повідомив, що за останні дві доби окупанти провели наступальні операції на північний схід від Сіверська в районі Білогорівки; на схід – біля Верхньокам'янського; на південний схід від міста – поблизу Виїмки та Івано-Дар'ївки.

"Підрозділи російської 2-ї загальновійськової армії "ЛНР" (за повідомленнями, реорганізованої в 3-ю) завдають ударів термобаричною артилерією ТОС-1А по українських військах у районі Верхньокам'янського", – пише ISW.

Також цими днями окупанти просунулися в напрямку Покровська 15 вересня, але це не призвело до підтверджених змін лінії фронту. Поки лише російські блогери стверджують, нібито ЗС РФ пройшли на схід від Селидового, на південному заході Українська, на південь та схід від цього міста. Аналітики ISW не виявили підтвердження цим заявам.

Нагадаємо, росіянам не вистачає ресурсів для того, щоб повноцінно штурмувати українські позиції відразу на кількох напрямках. У зв'язку з цим на деяких ділянках фронту штурмових дій не фіксується.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости