Вакансії в лавах ЗСУ: яких фахівців не вистачає в армії

В Україні діють рекрутингові центри, в яких проводиться набір військовозобов'язаних на ті вакансії та в ті підрозділи, які їм подобаються. Але тут і полягає одна з проблем — люди переоцінюють свої можливості. Які спеціалісти потрібні зараз в ЗСУ?

Про це заявив головний сержант Центру рекрутингу сил тероборони Денис Семирог-Орлик.

За словами Дениса, багато кандидатів хочуть зайняти тилові посади та за це їх винити не можна, але часто люди не підходять за своїми здібностями.

Це стосується, наприклад, операторів дронів. Люди приходять і просто не розуміють, що з цим дроном робити.

"З тих, хто хоче стати оператором безпілотника, підходить один з двадцяти. Чому так? Бо вони не знають, що це. Надивляться ютубчика і вважають, що це чувак весело літає і вбиває окупантів — ще й відео красиве знімає", — каже сержант Центру рекрутингу.

Денис Семирог-Орлик зазначає, що багато хто з людей, які відкликаються на вакансії, потім припиняють виходити на зв'язок після того, як починають розуміти всю небезпеку перебування на фронті.

Сержант Центру рекрутингу акцентує, що зараз у підрозділи найбільше потрібні медики та водії категорії С.

За словами Семирога-Орлика, у першу чергу підрозділи "розбирають" медиків і водіїв категорії С. За його словами, такі фахівці навіть вередують при виборі підрозділів, адже на них дуже великий попит.

Нагадаємо, Україна вжила заходів для усунення нестачі людських ресурсів у армії. Але затримки та недостатність західної військової допомоги продовжують обмежувати її здатність створювати ефективні бойові підрозділи.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости