Вибухи на складі боєприпасів у Тверській області РФ спричинили землетрус

У ніч на 18 березня українські дрони, керовані СБУ, ГУР та ССО, завдали потужного удару по складу ракетно-артилерійського управління Міністерства оборони РФ у Торопці, Тверської області. На складі зберігалися ракети для оперативно-тактичних комплексів "Іскандер", "Точка-У", а також КАБи й артилерійські боєприпаси, передає РБК-Україна.

Після атаки почалася сильна детонація, яка викликала паніку серед місцевих жителів. У соцмережах з’явилися повідомлення, де люди запитували, чи не вибухнула ядерна бомба. Вибухи спричинили пожежу на площі близько 6 км², а місцева влада оголосила евакуацію.

За інформацією джерела в ГУР, арсенал зберігав значні запаси північнокорейських ракет KN23, ракети для РСЗО "Град" та систем ППО С-30. Удар завдали українські дрони-камікадзе, а загалом в атаці брали участь понад 100 безпілотників. Відстань до цілі становила близько 500 км від кордону України.

Унаслідок удару відбулися численні вибухи з подальшою детонацією боєприпасів, що змусило місцеву владу організувати часткову евакуацію населення. Результати атаки ще уточнюються, але вже відомо, що знищено значну кількість озброєнь, які могли використовуватися для обстрілів українських міст.

"Ми продовжуємо знищувати російські арсенали, щоб захистити українську інфраструктуру та цивільне населення", — повідомив представник розвідки.

Як зазначив російський публіцист Олександр Невзоров, губернатор Тверської області Ігор Руденя заявив, що все добре. Це прозвучало прямо на тлі вибухів.

"Система ППО відпрацювала, БПЛА були збиті, при падінні виникла пожежа", — сказав він.

Однак детонація продовжується, її сила настільки велика, що сейсмологи зафіксували землетрус магнітудою 2,8 бала. Це наймасштабніше та найуспішніше ураження складу боєприпасів у Росії. Для операції було залучено 150 безпілотників.

Раніше повідомлялося, що дрони атакували завод з виробництва палива для авіації у Тверській області РФ.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости