ISW: Удари по російських складах боєприпасів знизили ефективність логістики РФ

Удари Збройних сил України по тилових логістичних об'єктах на території Росії можуть значно посилити оперативний тиск на російські війська. Як це може вплинути на хід війни?

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

У звіті нагадують, що влітку 2022 року українські війська завдали серії ударів системами HIMARS по російських складах боєприпасів на тимчасово окупованих територіях України. Це змусило російську армію розосередити свої арсенали, що суттєво знизило ефективність їхньої логістики.

В ISW припускають, що удари Сил оборони України по складах боєприпасів на території Росії, подібні до атаки в Торопці, можуть змусити російське командування переглянути та реорганізувати свої логістичні і опорні системи, щоб пом’якшити наслідки таких атак.

«Російські військові, ймовірно, не усунули вразливі місця на багатьох об'єктах матеріально-технічного забезпечення, не створивши відповідних укриттів. Зняття обмежень на використання західних систем і подальший розвиток власного потенціалу України для ударів на великі відстані може дати ЗСУ можливість ефективніше використовувати ці вразливості ворога», — йдеться у звіті.

Аналітики ISW переконані, що подальші удари української армії по російських складах боєприпасів і ракет можуть знищити значну частину матеріальних запасів Росії.

«Удари українських військових по об'єктах на території Росії можуть вплинути на наступальні операції по всьому театру бойових дій. Це може статися, якщо Сили оборони матимуть необхідну матеріальну базу, можливості та дозвіл на проведення масштабної кампанії з завдання ударів по об'єктах матеріально-технічного забезпечення на території Росії», — зазначають аналітики ISW.

Нагадаємо, українські військові у Київській області цієї ночі знову ведуть роботу по збиттю ворожих повітряних цілей. У небі над регіоном були зафіксовані російські безпілотники.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости