Хмари насуваються: Світан спрогнозував хід боїв у Курській області. ВІДЕО

Українські військові зупинили наступ російської армії у Курській області. Наступ противник розпочав буквально декілька днів тому. Загалом надалі розвиток подій на Курщині залежатиме від рішення військово-політичного керівництва Росії щодо перекидання військ.

Росіяни, зупинивши продовження літньої операції на Східному фронті, можуть перекинути достатню кількість сил та засобів на Курщину.

"Якщо Росія перекине приблизно 50 тисяч військ зі Східного напрямку, то зможе витіснити Сили оборони назад в Україну", - зазначив Світан.

Попри те, що українські війська відійдуть, вони зможуть виконувати основне завдання – утримуватимуть на лінії боєзіткнення десятки тисяч російських військ, які не давитимуть на Покровськ, Курахове, Вугледар.

"Знімемо тиск з цього напрямку. Втім, все залежатиме від того, яке рішення ухвалять росіяни. Якщо не наважаться перекидати війська на Курщину, то доля ворожого угруповання у районі Снагості – туманна, адже на них насуваються хмари", - мовив військовий експерт.

За його словами, у такому разі Сили оборони закриють котел не тільки за допомогою річки Сейм, а й за допомогою операції Глухов – Рильськ. Майже 3 – 4 тисячі російських солдатів від Тьоткіно до Суджі опиняться в повному оточенні. До слова, російська влада у Рильську вже ухвалила рішення про евакуацію цивільних з боку Глухова.

Нагадаємо, активні бої в Курській області Росії розпочалися 6 серпня 2024 року. У режимі повної тиші тоді Збройні Сили України перетнули російсько-український кордон та рушили до міста Суджа. Упродовж кількох днів вдалося просунутися відчутно вглиб території Росії та взяти під контроль кілька сотень квадратних кілометрів. 12 серпня влада підтвердила участь ЗСУ в операції.

Нагадаємо, місто Харків знову було атаковане російськими окупантами, вже вдруге протягом цієї ночі. Противник для ударів застосував керовані авіаційні бомби.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости