Активна громадськість Черкащини обурена неправомірними діями посадових осіб місцевих РЕМів

Керівництво Уманського РЕМ розробили схему отримання неправомірної вигоди, яке реалізують через залученого до схеми ФОПа. Так, після звернення підприємств чи фізичних осіб до РЕМу для підключення електропостачання до житлових будинків та промислових об’єктів останні отримують відмову в погодженні відповідних проектів. Разом із тим, працівники РЕМу повідомляють, що для справді швидкого та безперешкодного погодження на відповідність технічним умовам робочого проекту електропостачання житлових будинків та промислових об’єктів, потрібно звертатися до місцевого ФОП Балашов, який надає відповідні послуги та здійснює оформлення необхідних документів. Не хочете - отримаєте відмову в погодженні. Послуги зазначеного ФОПа, звісно, не безкоштовні, крім того, як зазначають джерела видання, за них доводиться віддавати чималу суму. При цьому ФОП, який отримує вказані кошти, повідомляє, що більша частина коштів «йде на РЕМ».

Ця схема, як стало відомо виданню із власних джерел, наявна в кожному РЕМі в Черкаській області. При цьому, в РЕМі , який обслуговує Уманський район, вона досягла рекордних розмірів.

Так, зазначений ФОП на Уманщині вимагав від місцевого підприємця М.. грошові кошти в сумі 90 000 грн. за «прискорення приєднання до електропостачання майна останнього» (на фото - скрін листування). І це не зважаючи на те, що згаданий підприємець мав вже погоджені та видані місцевим РЕМом технічні умови на приєднання електропостачання. Так, вказаний ФОП особисто зв’язався з підприємцем та повідомив, що у випадку, якщо останній хоче, щоб його майно підключили до електроживлення, йому необхідно перерахувати на розрахунковий рахунок ФОПа грошові кошти в сумі 90 000 грн. Щоб вказані дії були «законні», ділок пропонував заключити між ФОПом та підприємцем договір на надання ФОПом консультаційних послуг з підключення до електроживлення. Місцевий підприємець відмовився від отримання таких «послуг» та звернувся до керівника РЕМу. Останній вислухав «проблему», але в подальшому її проігнорував.

Як повідомляють місцеві джерела, керівник Уманського РЕМу має «тісну» дружбу з вищевказаним ФОПом. Їх неодноразово бачили разом, крім того, ФОП навіть чомусь бере участь в нарадах працівників РЕМу (ця дружба зафіксована і на фото нижче).

Тобто, для місцевих жителів не секрет, що для того, щоб в Уманському РЕМі отримати якесь погодження чи підключення, необхідно вирішувати через конкретного ФОПа. В іншому випадку всі отримують відмову. Ще багато цікавого буде згодом…

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости