Синоптики дали прогноз погоди в Україні на 22-23 вересня

За даними Sinoptik.ua, погода у неділю буде ідеальною для будь-яких видів відпочинку та справ — ясною, комфортно теплою, без опадів.

Так, неділя обіцяє бути теплою та сонячною, за винятком Закарпатської, Івано-Франківської та Чернівецької областей, де очікується невелика хмарність.

На півдні, південному сході, сході та в центрі країни температура підніметься до +23…+26 °С, вночі знизиться до +11…+14 °С.

У північних і західних областях вдень температура буде коливатися від +22 до +24 °С, вночі — від +7 до +10 °С.

У понеділок, 23 вересня, на півдні та південному сході повітря прогріється до +23…+26 °С, вночі температура складатиме +13…+15 °С.

У західних і центральних регіонах України також збережеться тепло — до +22…+25 °С (вночі — +9…+11 °С).

Трохи прохолодніше буде в Сумській та Чернігівській областях, де температура досягне +20…+22 °С (вночі — +7…+9 °С).

Висока пожежна небезпека

22 вересня у всіх північних і центральних областях, а також у Харківській, Кіровоградській, Миколаївській, Херсонській, Дніпропетровській та Запорізькій областях оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Будь-які необережні дії з вогнем на відкритому повітрі можуть призвести до миттєвого займання.

Народні прикмети та вірування

Якщо 22 вересня на вулиці літало павутиння, а вишневі дерева ще не скинули листя, наші предки не хвилювалися через можливі заморозки. Червонуватий місяць увечері обіцяв вітряну погоду на наступний день.

Що стосується жовтня та листопада, то жовтень, за прогнозом, буде теплішим на 2 градуси порівняно з нормою, а листопад — на один градус. Тенденції останніх років вказують на те, що початок осені в Україні, особливо її перша половина, буде типовою “золотою осінню” — сонячною, сухою та теплою. Значне похолодання слід очікувати в другій половині жовтня.

Нагадаємо, завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС Віра Балабух розповіла, чи можлива в Україні рання зима і коли чекати перших заморозків та снігу.

Зазначимо, що українці можуть отримати деякі ліки в рамках програми "Доступні ліки", яка надає можливість отримати препарати безкоштовно або за деякою доплатою.

Фото Олександри Буділки

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости