Горить колишня база ПВК «Вагнера» у Краснодарському краї РФ. ВІДЕО

Полум’я охопило колишню базу ПВК «Вагнера» в Краснодарському краї РФ, пише Медуза.

Так, зазначається, що на колишній базі ПВК "Вагнера" ​​в Краснодарському краї сталася пожежа. Об'єкт розташований у хуторі Молькіно. Відомо, що на базі горять адміністративні споруди, у тому числі будинок колишнього штабу. Що спричинило пожежу, невідомо.

Про базу "вагнерівців" у Молькіно

У липні 2023 року, після заколоту Пригожина, найманці оголосили, що база в Молькіно нібито "офіційно припиняє своє існування".

Після цього база перейшла до так званого "Африканського корпусу" найманців - підрозділу з колишніх бійців ПВК "Вагнера", підпорядкованому Міноборони РФ. Вони діють у Буркіна-Фасо, Лівії, Малі, ЦАР та Нігері.

Хутір Молькіно розташований за 40 км від Краснодара. За даними на 2016 рік, як писали росЗМІ, в Молькіно дислокувалися три військові підрозділи РФ:

1-ша гвардійська ракетна бригада (в/ч 31853);
10-а окрема бригада спеціального призначення ГРУ Міноборони (в/ч 51532);
243-й загальновійськовий полігон (в/ч 55485).

На початку 2015 року, перед появою в Молькіно найманців ПВК "Вагнера", полігон було серйозно модернізовано, а на навчальний майданчик поставлено нове обладнання.

Додамо, що понад тисячу людей евакуювали з Тихорецького району Краснодарського краю після атаки дронів на склад боєприпасів, де могли зберігатися північнокорейські ракети.

Раніше повідомлялося що голова Суджанського району Олександр Богачов заявив, що військові його обманули, повідомивши про відсутність загрози на початку наступу ЗСУ.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости