Росія готує удари по ядерних об'єктах України

Новопризначений міністр закордонних справ України Андрій Сибіга заявив, що Кремль готує удари по критично важливих об'єктах ядерної енергетики України напередодні зими. Голова МЗС уточнив, що мова йде про відкриті розподільчі пристрої атомних станцій та підстанції, які є ключовими для безпечної роботи ядерної енергетики.

"Пошкодження цих об’єктів створює високий ризик ядерного інциденту з глобальними наслідками. Інформація про це вже передана українськими спецслужбами нашим партнерам, а також МАГАТЕ", — зазначив Сибіга.

Голова Офісу президента України Андрій Єрмак у Telegram теж зазначив, що Російська Федерація готує удари по ядерних об'єктах України, що є підготовкою до можливого сценарію ядерної катастрофи. Світ має відреагувати на це.

"Світ має відреагувати на підготовку рф до ударів по критичних обʼєктах ядерної енергетики України напередодні зими, відкритих розподільчих пристроях АЕС та підстанціях передачі.

Це підготовка до можливого сценарію ядерної катастрофи. Росія - терорист. Їх потрібно зупинити тут і зараз. Країни Заходу і Глобального Півдня повинні жорстко реагувати на підготовку терору. Він стосується всіх", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, очільник МЗС РФ Сергій Лавров звинувачує Україну в ядерному тероризмі та вербуванні ісламістів.

Раніше повідомлялося, що російський флот тренувався наносити ядерні удари по Європі.

США пояснили Росії, що буде в разі застосування ядерної зброї.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости